Sylvia Jacobsen hadde et spennende jobbtilbud i byen hun elsker. Men, etter mye tenking ville hun heller slå seg ned i Arendal og drive sitt eget firma, enn å jobbe for andre i London.

- London kan jeg reise til om jeg har tid til det en langweekend, - Og så kan jeg ha jobben min her hjemme i mitt sørlandske paradis, sier hun og smiler.

Eier firmaet selv: Firmaet som 34-åringen startet i februar 2015 heter Fem Consulting, men er i dag samarbeidspartneren til ingerfair Danmark, og fronter Ingerfair her i Norge.

- Det er jeg som eier og driver mitt eget firma. Jeg er ikke ansatt slik det har fremkommet i media. Ingerfair er et konsulentfirma som brenner for å utvikle fantastiske organisasjoner, - og vi er på god vei, sier hun entusiastisk.

Jacobsen har ikke bare grûnda et nytt firma og skapt sin egen arbeidsplass. Mellom foredrag og kurs over hele landet, har hun også rukket å være medforfatter i en bok som nylig kom ut på markedet.

Må tørre å definere dårlige sider av seg selv: - Boken er et samarbeid med mine gode samarbeidspartnere i Danmark og heter; "Slik leder du frivillige i ulike situasjoner".

- Jeg tror boken er kjempenyttig for dem som vil lære seg å lede en frivillig organisasjon på en god måte. I boken får man både tips om å løse vanskelige situasjoner via konkrete saker, og man blir bevisst på at man ikke bare skal fokusere på de gode egenskapene sine som leder.

- Man må også tørre å definere de dårlige sidene av seg selv. Når man tar tak i de dårlige sidene og jobber bevisst med dem vil man lykkes som leder, sier hun enkelt.

Over hele Norge: Akkurat nå reiser jeg over hele landet hele tiden og er vant til å jobbe lange dager. - Det er jo dette jeg vil! Det er dette jeg brenner for! sier damen og krøller seg elegant sammen i en nydelig blå lenestol i stua som ligger vegg-i-vegg med hjemmekontoret hennes.

- Foreløpig har jeg hjemmekontor i spisestua. Man trenger jo strengt tatt bare en PC og en mobiltelefon og masse pågangsmot og selvdisiplin, ler hun.

Hjertebarn: Sylvia Jacobsen har frivillige organisasjoner som sine hjertebarn og vil derfor helst holde kurs og foredrag for disse.

- Det er mange likheter med å lede en bedrift og lede en frivillig organisasjon, men det er også mange ulikheter. I arbeidslivet skriver man arbeidskontrakt og får betalt for jobben man gjør. En ansatt vet også hvilke oppgaver det forventes at han eller hun utfører på jobb. Det er helt forskjellig fra frivillige organisasjoner, mener hun.

- I all organisert virksomhet er det frivillighet som gjelder. Det gjelder ikke bare de som baker kaker og selger pølser, men også de som sitter i styrene og lederne.

- Nasjonen Norge er tuftet på frivillighet. Jeg bare synes det er så utrolig viktig at ledere og de som sitter i styrene har en plan på hva de vil med organisasjonen, at de setter seg mål, og at de lærer seg hvordan de skal motivere andre frivillige for å nå målene sammen - på en god måte! sier hun og tar en god slurk av en glovarm kaffe.

Meldt seg inn i foreningen: Den ferske bedriftseieren har allerede meldt seg inn i Arendal Næringsforening. Hun ser helt klart nytten av å bli en del av nettverket som finnes i byen, og har allerede deltatt på noen få møter.

- Jeg tror slike nettverk som næringsforeningen kan by på, er kjempeviktige. Man blir kjent med andre som driver næring, og man kan spille hverandre gode, mener Jacobsen.

Speider og frivillig: Interessen for frivillig arbeid startet tidlig for unge frøken Jacobsen. Allerede som 6-åring kjørte hun sin egen trillebår med grus på tomta da foreldrene hennes bygde nytt hus på Rannekleiv. Før det tråkket hun sine barnesko i Sentralbakken Arendal, og hadde bestemorens gule kiosk rett i nabolaget.

- At hun var en av Arendals første forretningskvinner er litt artig å tenke på nå som jeg har startet for meg selv. Hun drev også kiosken på Saga Kino i mange år, så kanskje har jeg fått litt gründerblod fra henne? Smiler Jacobsen.

- Da jeg ble eldre begynte jeg i Speideren, og ble senere leder der. Videre har jeg vært både frivillig og frivillig leder på Hovefestivalen, med ansvar for blant annet miljøseksjonen, og så har jeg vært både frivillig og ansatt i Redd Barna.

- Siden jeg har vært frivillig selv ser jeg behovene som finnes der ute i det frivillige arbeidet for kompetanseheving. Det er dette jeg vil jobbe med, kommenterer hun.
I Redd Barna jobbet hun som regionleder for Aust- og Vest-Agder, Telemark og østre delen av Rogaland.

Gir råd til næringslivet: Sylvia Jacobsen mener bedriftsledere i dag ikke er helt sitt ansvar bevisst når det gjelder å ta samfunnsansvar i eget lokal-samfunn.

- Jeg skulle ønske bedriften kunne tilby gratis kurs til lag og foreninger i ledelse av frivillig arbeid. Rett og slett øke kompetansen til de som vil gjøre en frivillig innsats.
Dette mener Jacobsen er en konkret handling, og en god måte å gi noe tilbake til sine ansatte og til samfunnet.

- Vi vet jo at folk som er med i en frivillig organisasjon er mer fornøyd med livet enn de som ikke er med. - Dette er folkehelse! smiler hun, og innerst inne vet at hun er i ferd med å drive reklame for eget firma.

- Jeg har lovet meg selv å bli flinkere til å stole på egne kvaliteter, og i min bransje må man ut og selge seg selv hele tiden, konstaterer hun.

Ingerfair om ti år: Når man akkurat har startet et splitter nytt firma er det kanskje ikke så lett å tenke ti år frem i tid, men den utfordringen må besvares:

- Haha, om ti år er Ingerfair et nasjonalt firma med flere ansatte på hovedkontoret mitt i Arendal. Vi har avdelingskontorer i Oslo og Bergen, og vi er i ferd med å erobre Sverige sammen med våre danske samarbeidspartnere! smiler den energiske damen som dagen før vi besøkte henne kom rett fra Stavanger og Sandnes etter noen dager med kurs og foredrag for kommunene der borte.

- Og i morgen tidlig drar jeg til Molde, ler hun før hun smilende følger oss ut i september-sola.

Vi i næringsforeningen ønsker lykke til med arbeidet videre, - og det er nok ikke siste gang vi hører navnet Sylvia Jacobsen.

 

Tekst og foto: Torunn Nerdalen Tinghaug